Mulla on sisälläni suuri, musta tyhjä aukko, jota epätoivoisesti yritän täyttää kirjoilla. Tänään löysin kirjastolta 15 kivaa kirjaa, jotka sitten kirjasin isbn-koodin kera bc-vihkooni, jotta saan ne aikanaan sitten rekattua bc-sivustolle.

Hetken aikaa olin onnellinen pinosta kirjoja, vaan kun vein ne kirjahyllyyni, niin tyhjä olo sisälleni palasi. Ei mitään autuasta onnentunnetta, että nyt mulla on kaikki, mitä haluan ja vähän enemmänkin. Mulla on nimittäin huutonetissä pitkä lista toivekirjoja seurannassa, joista yhdestä kirjasta on nyt tehty tarjous. En aio lähteä tarjouskilpaan mukaan, seuraanpa sivusta, paljonko kirjan hinnaksi lopulta tulee.

Toisaalta voisin täyttää tätä tyhjää oloa karkeilla ja herkuilla, vaan tänäänkin kun kävin pikaisesti kaupassa, niin ostin vain kolme tölkkiä maitoa, maksalaatikon ja proteiinileipää. Jo toinen paketti tuota kyseistä leipää ja huomasin, että se pitää nälkää paremmin loitolla. Onhan se vähän hintavaa leipää, mutta nyt tuli kuitenkin ostettua, kun se niin hyvää on. Löytyyhän mulla jääkaapista vielä meidän paikallista ruisleipää, jota monesti illalla syönkin kaakaon kera. Enhän mä sais kaakaota juoda, ku tulee finnejä naamaan, mutta joskus kuppi kylmää tai kuumaa kaakaota on kyllä paikallaan. Se jotenkin tuo hyvän olon, edes hetkeksi, kun ei ole karkkia jemmassa.

Mistäpä siis korvike kirjoille, etten hankkisi niitä jatkuvasti??? Alkuviikostakin, kun mulla oli paha fiilis, päätin, että nyt teen kyllä tarjouksen jostain ihanasta kirjasta, jota sitten kieli pitkällään postilaatikolla odottelen, vaan jaksoinpa odottaa tätä päivää ja kirjaston poistomyyntiä. Vaan kuinkas kävi, ei onnellisuutta löytynyt kirjastosta ja niistä viidestätoista kirjasta, jotka sieltä toin kotiini. Millä ihmeellä mä täytän tän tyhjän aukon sisälläni????