Raija Oranen: Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita. 2. painos, Gummerus, Jyväskylä 2008, 250 sivua. Ostin tän syksyisellä Jyväskylän reissulla yhdestä kaupasta(en muista nimeä), hinta vain 1e! Rekisteröin kirjan tänään bc-sivustolle ja osallistun tällä aakkoshaasteeseen.

Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita- kirjassa Raija Oranen sukeltaa oman perheensä arkeen ja sattumuksiin. Keskeisiä hahmoja ovat omat koirat Arttu, Onni Moilanen ja Doris von Meinhof- Partanen. Siinä missä Arttu osasi puhua ja oli itse rauhallisuus, on Onni koko kylän kauhu ja Doris osaa mitä ei koirakoulussa opeteta: halata ja lohduttaa.
Oranen kertoo minkälaista kaaosta saa aikaan ihminen, joka ei jätä mitään puolitiehen; ei möbleerausta, jouluruokien valmistelua, koirien pennuttamista tahi riitelyä aviopuolison kanssa, joka savolaisella jääräpäisyydellä käyttäytyy niin omaperäisesti kuin mies vain naisten mielestä voi.
Raija Oranen iskee tarinaa ja dialogia loistavalla tilanne- ja draamantajulla. Kaikessa mukana on nauru ja rakkaus.

Sain luettua tänä aamuna 10:08. Oli muakvaa luettavaa koko kirja. Yhden tarinan jälkeen tuli itku eilen illalla, kun muistin meidän koiran viimeisen visiitin keväällä 2007 ennen piikille menoa

Kirja sisälsi jouluisenkin jutun ja paljon hauskoja koirajuttuja. Mukavan letkeä kirja, jossa kahdeksan tarinaa: Miten koti hankitaan, Varsinaiset synttärit, Veljensä vartija, Joulu Punaisella merellä, Kehittyneemmät lintulajit, Frakki ja Smokki, Kaikki Doriksesta  ja Messu Mondassa. Kirja on taatusti sen euron arvoinen, jonka maksoin tästä. Tän jälkeen on kiva siirtyä P-kirjaimeen.

Tämä ol seitsemäskymmenes tänä vuonna luettu kirja. Mitähän mahtaa luettuja sivuja olla jo koossa?