Tänä aamuna 8:02 sain luettua 277 sivuisen bc-kirjan, jonka sain jo heinäkuussa. Kirja on Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni, Otava, Keuruu, 1984, Suomentajana Pentti Saarikoski.

Roald Dahl on täysin omanlaisensa kauhukertomusten tekijä, loistava tyylintaitaja, älykäs keksijä, jonka mielikuvituksella ei tunnu olevan rajoja ja jonka herkullinen ja epäsovinnainen huumori on vastustamatonta. Ja vaikea on kieltää etteikö Dahl olisi myös realisti :juuri näin arvaamattomia jaraadollisia ihmiset taitavat olla, juuri näin irrationaalista elämä.

Helsingin Sanomat: Dahl taikoo kuin noita näkymättämistä tekijöistä sen, mikä näissä novelleissa miellyttää, jännittää ja lumoaa.

Kauppalehti: Löytö henkevien jännäreitten ystäville.

Uusi Suomi: Todella mainio teos.

Kirja on koottu Someone Like You(1953) Ja Kiss Kiss(1960). Sisältönä on 15 tarinaa:

Suuri automaattinen kielikone

Pastorin huvi-tarina sai naurahtamaan loppupuolella.

Vuokraemäntä- tarina vaikutti Hieman jännältä.

William ja Mary

Maku

Kaula

Rouva Bixby ja everstin takki

Edward voittaja-tarina vaikutti kiehtovalle.

Maailmanmestari

Lampaalla teurastettu

Tie taivaaseen

Myrkky

Nahka

Kuningatarhyytelö-tarina ihan kivaa luettavaa.

Rakkaani, kyyhkyläiseni-tarina oli aika pliisu.

Yhdistävänä tekijänä näissä tarinoissa oli sana: Rakkaani. Kirjan kansi antaa vaikutelman synkistä ja jännistä tarinoista, mutta loppujen lopuksi tämä kirja oli mulle pettymys, yhdessä ainoassa tarinassa oli pieni jännä kohta, joka laittoi himen ajattelemaan, että mitähän tulevissa tarinoissa oikein onkaan. Tulihan tämäkin nyt luettua ja osallistuin aakkoshaasteeseen tällä opuksella. Nyt on sitten 20 koossa ja yhdeksän kirjaa vielä.

Tämä ol kuudeskymmeneskolmas tänä vuonna luettu kirja.