Hyvää 94:ttä itsenäisyyspäivää Suomi!!!!

Minä kun niin tykkään mansikkakakusta, niin tässäpä kuva googlen kautta otettuna kotikokin sivuilta. Voi että tää ois NIIN hyväää!

Suomen lippu

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Suomen kansallislippu.

Suomen lippu (siniristilippu) on Suomen tasavallan kansallistunnus vaakunan ja kansallislaulun ohella. Lipussa on valkoisella pohjalla merensininen risti ja lipun muoto on pohjoismainen, kristinuskoon viittaava. Se vahvistettiin Suomen lipuksi 29. toukokuuta 1918[1]. Tätä ennen 5. tammikuuta 1918 alkaen oli Suomen lippuna toiminut Suomen senaatin puna-keltainen lippu, jossa punaisella pohjalla oli keltainen leijona. Koska värit muistuttivat Neuvosto-Venäjän ja Suomen kansanvaltuuskunnan käyttämiä, päätettiin käyttää eriväristä lippua. Siniristilippua olivat aiemmin käyttäneet Suomessa autonomian aikana lähinnä pursiseurat. Suomen nykyisen lipun kaltaisia lippuja ovat muun muassa Kreikan vuonna 1769 käytetty sota-ajan lippu ja myös Portugalin vanhin lippu (käytössä 10951143) muistuttaa huomattavasti Suomen lippua.

Lipusta on käyttötarkoitukseltaan kolme eri tyyppiä: kansallislippu eli tavallinen Siniristilippu, valtiolippu sekä kielekkeinen valtiolippu, aikaisempi sotalippu.

Jokaisella on oikeus liputtaa Suomen lipulla silloin, kun katsoo sen aiheelliseksi. Kansallislippu toimii myös suomalaisen aluksen kansallisuustunnuksena.

Toukokuussa 2008 tuli kuluneeksi 90 vuotta siniristilipun hyväksymisestä. Rahapaja julkaisi sen kunniaksi kymmenen euron hopearahan.[2]

Siinäpä tietoisku wikipediasta.