Sain joitakin päiviä sitten bc-kirjatoiveena Jacques Bonnet:Kirjaston henget-kirjan itselleni ja luin sitä toisen kirjan kanssa vuorotellen, joten sain opuksen eilen luettua loppuun. 157 sivua, Tammi, Helsinki, 2011. Suomentanut Jyrki Kiiskinen.

Ranskalainen Bonnet on toiminut kustantajana ja kääntäjänä sekä kirjoittanut romaaneja ja taidehistoriallisia monografioita.

Kiehtova kuvasu maailmasta, jossa kirjat ovat kaikki kaikessa.

Kirjaston henget on kertomus rakkaudesta kirjoihin ja niiden keräilemiseen. Teos on korvaamaton kirja kirjojen rakastajille, keräilijöille ja kirjatoukille.

Mitä luet, sellainen olet. Vilkaisu ihmisen kirjahyllyyn paljastaa hänestä usein jotain hyvin henkilökohtaista. Kirjat voivat olla "ihmisen sisäisen todellisuuden eläviä labyrintteja", uskoo kustantaja ja kirjailija Jacques Bonnet, jolla on hyllyissään kymmeniätuhansia kirjoja.

Bonnet on antanut omat hyllynsä myös ystäviensä kirjojen säilytyspaikaksi. Kaikkia hän ei ole ollenkaan lukenut, mutta jokainen niistä voi jokin päivä tulla tarpeeseen.

J. Bonnet`n Kirjaston henget on nautinnollinen sukellus lukemisen ja kirjojen omistamisen maailmaan. Se on kiehtova ja lukemaan innostava ristiretki, joka ulottuu antiikin klassikoista moderneihin klassikoihin.

Tässä kirjassa oli vain pieni raapaisu sitä, mitä tältä kirjalta odotin. Odotin valtavaa ylistystä kirjoista, mutta eipä sitä oikein tekstistä löytynyt. Häiritsevä seikka oli ranskankieliset kirjojen nimet, joita tässä opuksessa ol runsaasti. Ihan kiva kirja, joka kaikesta huolimatta kannatti lukea.