Kirjastosta lainattu Katariina Romppainen: Mustikkasoppa, Karisto oy Hämeenlinna,2011, 178 sivua.

Katariina Romppainen(s.1964 Kemijärvi) työskentelee vapaana kirjailijana ja asuu perheineen Akaassa. HÄn on ollut nuorten kirjoillaan kolmesti ehdolla Arvid Lydecken - palkinnon saajaksi ja kerran Lasten LukuVarkaus - ehdokkaana. Ensimmäinen aikuisten romaani Pitkät päiväunet ilmestyi 2010.

Vauvakuume, muttei miestä...

28- vuotias Sini-Marja -tuttavallisemmin Mustikka - herää biologisen kellon pärinään ja ryhtyy vimmatusti etsimään isää tuleville lapsilleen. Vaan meneekö hän turhaan merta edemmäs kalaan? Kotoisaan ja viihdyttävään soppaan tuovat mausteensa niin Sini-Marjan vanhemmat kuin myös uusperheen uuvuttama kaikentietävä isosisko ja muistihäiriöinen Rauha-mummu, jonka silmät näkevät yllättävän tarkasti.

Mustikkasoppa on perinteinen sinkkuromaani, jossa uutta ei ole aihe, vaan reipas ja lempeän ironinen käsittelytapa. Se on myös kirjailijalle tuttuun tapaan eläväinen ja herkullinen suomalaisen perheen kuvaus.

On se hyvä, että lainasin kirjan kirjastosta, kun ensin meinasin haluta ostaa omaksi. Hinta tälle laitettu peräti 33,90e, vaikka sivuja alle 200! Ei tämä nyt NIIN hyvä kirja ollut, kuin kuvittelin. Kauheen kepeä tunnelma tästä jäi, ei kovin syvällinen kirja. Onko tämä sitten nykyaikaa, että kaikki pitää tehdä niin valmiiksi pureksituksi, että ei ehdi kyllästyä lukemiseen. Tämäkö on nykyajan sinkkuromaani, alle 200 sivuinen kirja, että ehtii päivässä sen lukea? No, nyt tämäkin on sitten läpiluettu. Ihan kiva, sanoisin, mutta paljoa tältä kirjalta ei kannata odottaa.