Candace Bushnell: Sinkkuelämää Ensimmäinen kesä New Yorkissa, Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki 2011, 420 sivua.

Aivan mahdottoman herkullinen kansi:

 Livenä vielä parempi, kuin kuvassa.

Candace Bushnellin (s.1958)  kaikki teokset ovat olleet maailmanluokan menestyksiä. Ensimmäinen teos Sinkkuelämää(suom.2000) oli kokoelma sanomalehtikolumneja, jotka pohjautuivat vahvasti hänen omiin kokemuksiinsa. Kirjan pohjalta syntyi ensin tv-sarja, jonka suosio kohosi legendaarisiin mittoihin ja myöhemmin myös menestyselokuvia. Nykyisin Bushnell on sekä kirjilija ja toimittaja että suosittu luennoitsija. Häneltä on suomennettu myös teokset Neljä blondia(2001), Reittä pitkin(2004), Kynsin hampain(2007) ja Carrien nuoruusvuodet(2010).

Carrie Bradshaw valloittaa New Yorkin! Lue, kuinka tulevat luottoystävät Carrie, Samantha, Miranda ja Charlotte tutustuvat toisiinsa tässä Carrien nuoruusvuodet-kirjan herkullisessa jatko-osassa.

Ensimmäinen kesä New Yorkissa tarjoaa vauhdikkaita käänteitä Carrien tutustuessa New Yorkiin ensimmäistä kertaa. Kesäinen suurkaupunki on parhaimmillaan ja Carrie on lumoutunut - Samantha Jonesista ja tämän eksentrisistä ystävistä, vintage-vaatekaupoista, villistä klubimaailmasta ja nimekkäästä kirjilijamiehestä, joka on viedä jalta alta. Ja parasta on tietenkin kirjoituskurssi, joka vie Carrien askelta lähemmäs unelmaansa tulla kirjailijaksi.

Pikkukaupungin untuvikosta -kuten Samantha Jones Carrieta leikillään kutsuu - alkaa hiljalleen muovautua tuntemamme tyylitietoinen ja tarkkanäköinen kolumnisti. Carrie saa kuitenkin myös huomata, ettei mennyttä ja tulevaa ole aina helppoa sovittaa yhteen eikä elämä New Yorkissakaan ole pelkkää ruusuilla tanssia.

Ensimmäinen kesä New Yorkissa pursuaa Bushnellille tuttuun tapaan huumoria ja teräviä huomioita. Sen herkullisinta antia on lukea, kuinka Sinkkuelämää-sarjasta tuttu ystävänelikko pääse vauhtiin 80- luvun New Yorkissa!

Kirja on kirjastosta lainattu ja hinnaksi on merkitty peräti 34,85e!

Tämä opus on kyllä kaikista paras, tähän lukemistani Bushnellin kirjoista. Kannatti laittaa kirja varaukseen keväällä ja odottaa sen ilmestymistä, ilmestyi vasta lokakuun lopulla, eli ei ole kovin paljoa ehtinyt opus vanhentua, ku sain kirjan luettavaksi. Sain sen luettua siis neljässä päivässä!

Minä ihan elin tämän kirjan mukana Carrien arkea. Pääsin heti tarinaan sisälle ja siellä pysyin viime metreille saakka. Samanthaanhan Carrie ehti tutustua jo edellisessä kirjassa. Tässä opuksessa mukaan tulee punapää-Miranda, aika hupaisalla tavalla. Kuvittelin ihan toisenlaista esiintuloa Mirandalle. Tämä kolmikko seikkaili ihan kirjan loppumetreille. Koko kirjan ajan odotin, milloin mukaan pyrähtää pyryharakka-Charlotte. Sainkin odottaa ihan viime metreille. Tämä antaa kirjasta sellaisen kuvan, että vieläkin kirjaan olisi tulossa jatkoa. Toivon ainakin. Tykkäsin kirjasta, vaikka tuntui alkuun kauhistuttavalle, kun sivuja päälle 400, mut aika nopsaan ne kuitenkin luin. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän kirjan ja kokemaan tämä mukaansatempaava lukuelämys!

Tämä ol viideskymmeneskuudes tänä vuonna luettu kirja. Että näin! Otan Kukkoa ja nautin illasta, olen sen ansainnut tällaisen luku-urakan jälkeen, viikossa lukenut 774 sivua kirjoja!