Tässä parit kirja-arviot. Ensimmäisenä Minä olen Angela Anakonda-kirjanen

En löytänyt yksittäistä kuvaa, jotenka laitoin tän kuvan. On sitten tuo keskimmäinen kirjanen. 2001, Otava, Helsinki, 23 sivua.

Televisiosarjan tähti esittäytyy! Moi kaikki! Minä olen Angela Anakonda ja olen kirjoittanut kirjan itsestäni. Paras kaverini Gina Lash ehdotti sitä, koska minulle kuulemma sattuu aina kaikenlaista jännää. Tässä kirjassa on kaikki tärkeimmät asiat minusta ja kavereistani, kuten Johnny Abattista(joka on ihan mukiinmenevä noin pojaksi), koirastani Kunkusta ja sekopäisestä perheestäni. Peruukkia käyttävästä opettajastani rouva Brinksistä minulla ei ole mitään kivaa sanottavaa, eikä ällöttävästä Nanette nipottajasta, joka on kotikaupunkini Topwater Springsin prinsessa hienohelma, tosi tekoranskalainen snobi. Joten käännä kirja, niin aloitetaan!

Kirja oli hauska, luin sen perjantaiaamuna(07:54), äitiliiniä odotellessani. Paras juttu oli runo Kunkusta Tämä kirjanen tuli minulle syyskuun arvontapalkintokirjana.

Seuraavaksi kirjaston äänikirja, 11 cd-levyä sisältävä Maevy Binchyn Koko kadun kasvatti, kesto noin 14 tuntia. WSOY 2011. Alkuteos Mindling Frankie.

Pikku Frankie on saanut elämään karut lähtökohdat. Äiti kuolee synnytyksen jälkeen ja tyttö joutuu elämän kolhiman isänsä huollettavaksi. Noel on kuitenkin päättänyt tehdä parhaansa. Tukena hänellä on St Jarlath`s Crescentin kirjava, mutta hyväsydäminen naapurusto. Vaan kuinka saada epäilevä sosiaalityöntekijäkin uskomaan, että Frankie on perheensälöytänyt? Koskettava kertomus yhteisöllisyyden voimasta ja ihmissuhteiden kirjosta on valloittavaa kuunneltavaa. Ääniteoksen kertoo kokenut ääninäyttelijä Erja Manto.

Irlantilaisen Maeve Binchyn valtteja ovat myötäelämisen kyky ja usko siihen, että elämän mutkilla on tapana oieta. Binchyn sympaattisista tarinoista on tullut myös suomalaisten suosikkeja.

Tämä löytyi kirjastoreissulla viikko sitten perjantaina 21.10. Kuuntelin tätä levyn kerrallaan, sohvalla makoillen ja miettien tarinaa. Oli jännää, kun tarinaan uppoutui ihan heti, kun taas kirjaa lukiessa mulla menee pitkänkin aikaa, kunnes pääsen sisään tarinaan. Oli ihan kuuntelemisen arvoinen tarina, vaikkakin kauhistutti ensin levyjen määrä, 11 on aika paljon! Muistaakseni sain kuunneltua loppuun torstaina, jolloin kuuntelin viimeiset kolme cd-levyä.

Seuraavana vuorossa Paulo Coelhon Alkemisti-äänikirja. Tämäkin kirjastosta lainattu, 4cd-levyä + mp3, kesto noin 4 tuntia. 1988.

Kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen.

Alkemisti on kertomus nuoresta andalusialaisesta paimenesta Santiagosta, joka seuraa unelmaansa ja lähtee etsimään maailman hienompia aarteita. Hän matkustaa kotiseudultaan Espanjasta Tangerin markkinoille ja halki Egyptin aavikon kohti pyramideja. Aavikolla Santiago tapaa alkemistin, joka mullistaa hänen elämänsä.

Alkemisti opettaa meille viisauksista tärkeimmän:kuuntele sydäntäsi, opi tulkitsemaan elämän tiellä olevia merkkejä ja seuraa unelmiasi.

Yli 30 miljoonaa lukijaa on vankka osoitus siitä, että Alkemisti on moderni klassikko.

Paulo Coelhon teoksia on julkaistu yli 160 maassa ja käännetty jo 66 kielelle. Alkemistin myötä Coelhosta on tullut maailmanlaajuisesti rakastettu kirjailija.

Lukijana Pekka Laiho.

Kohtalainen kuunneltava, ehkä hiukan mitäänsanomaton minun mielestäni. Odotin tältä paljon enemmän, vaan jäi aika pliisuksi kokonaisuudeksi.

Viimeisenä vuorossa kirja: Peter Brackett: Etusivun rakkaustarina. Bc-kirja, sain syyskuun palkintokirjana, Gummerus Kirjapaino Oy Jyväskylä 1994.

Chicagolainen lehtimies Peter Brackett ja hänen kollegansa, uransa kannuksia hankkiva Sabrina Peterson kilpailevat verisesti ja armoa tuntematta etusivun uutisesta, kunnes he törmäävät juttuun, joka on selvitettävä juurta jaksain - eikä kummankaan rahkeet riitä siihen yksin. Nyt on aika unohtaa ammatillinen kateus ja puhaltaa yhteen hiileen - vai onko? Suurelokuvan pääosissa Julia Roberts ja Nick Nolte.

Kirjan keskivaiheilla olin ihan hukkateillä, luin, mutten sisäistänyt lukemaani. Paljon jäi tapahtumia ulos tästä tarinasta. Sitten taas löysin juonesta kiinni ja loppu olikin aika vauhdikasta. Jotenkin tuntui siltä, että ois lukenut ennemmin jotain etsivä-kirjaa, kuin jotain rakkausromaania. Muistan jotakuinkin nähneeni tämän leffan joskus töllöstä, vaan enpä muistanut, että tämä näin jännittävä ja vauhdikas on. Välleen oikein hengästytti lukea tätä kirjaa. Onneksi se on nyt luettu, 220 sivua. Osallistun kirjalla aakkoshaasteeseen.

Tällaista täällä