Tämä oli eka bookcrossing-kirja, jonka löysin maanantaina 13.6.2011, siwan kassalta ja tästä kirjan löytymisestä lähti minun bc-innostus, joka on kyllä meleko hyvin koukuttanut minut.

Gummerus Kirjapaino Oy, Jyväskylä 1992, 335 sivua. Tän lukemiseen meni 12 päivää!!!!

Kiehtova tarina 1800-luvun lopulta. Vaikka kartanon kotiopettaja Anna on kylän kaunotar, elämä ei ole hänelle helppoa. Hän on varttumistaan tytöstä aikuiseksi on varjostanut epäsäätyisyys, josta on mahdoton vapautua. Kun kartanossa alkaa tapahtua kummia, Anna huomaa olevansa pahassa pulassa. Ilman vaikutusvaltaisen neiti Nethertonin ystävyyttä Annan olisi mahdotonta selvitä oikealle tielle.

Kirja alkoi kertomalla ensin Annan vanhemmista Mariasta ja Nathanielista. Tarina soljui aika mukavasti kuitenkin Annan kasvutarinaksi. Välillä lukeminen takkusi minulla todella pahasti, enkä päässyt millään kirjaan "sisälle". Ajattelin, etten koskaan saa tätä luettua. Aloitinkin tämän lukemisen jo elokuun puolessa välin, kun aakkoshaaste bc:llä alkoi, mutta sitten minulle tuli niitä säde-kirjoja, ja muitakin kirjoja, joita odotti jo kovasti toinen lukija, niin ne menivät tämän kirjan edelle. Sen takia ehkä en sitten oikein kunnolla sisäistänyt kirjan alkua. Ajattelin kirjan olevan jotain höttöä, mutta tämä oli välistä aika järkkyäkin tarinaa, mutta ei kuitenkaan liian kauhistuttavaa luettavaksi. Ehkä kuitenkin pidän hiukan nopeampitempoisesta kerronnasta. Oli muutoin ihan ensimmäinen kirja Cooksonilta, jonka luin ja nyt se on tehty! Saapi siirtyä uuteen opukseen aakkoshaasteessa ja sehän selviää huomenna, sillä tämän illan makustelen lukemaani