Kuva kertookin kirjan nimen. Viides lukemani bookcrossing-kirja. Sain luettua tänään tiistaina klo.17:18. Otavan kirjapaino Oy, Keuruu 2003, 108 sivua.

Vuorinen viskaa lukijansa jälleen mielipuolisia tyyppejä ja järkijättöisiä juonenkäänteitä pursuilevaan maailmaansa, keskelle suurta urbaania seliytymiskisaa, jonka järjestäjinä sekoilee kaksi pinttynyttä pilviveikkoa. Viimeinen Suuri Seikkailu järjestetään Kontulan ostarin liepeillä ja osallistujina on joukko varsin tavallisia suomalaisia...

Miten raittiit ja säädylliset kilpailijat selvityvät piripäisten narkkareiden huumehouruissa ideoimista kisoista? Miten lähiömetsien erämaa ja Kontulan betonihelvetti muuttavat turvalliseen elämään tottunutta peruspulliaista? Kuka voittaa ja kenelle kellot soivat?

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua ja luvassa aimo annos perseet reväyttävää huutotapponaurua Juha Vuorisen tapaan tarjoiltuna - raakana ja päin lärviä!

Juoppohullun päiväkirjoista tuttuun tyyöiin myös Viimeinen Suuri Seikkailun on kuvittanut Keravan Kalervo Palsa, sarjakuvainraastaja pastori Kärme.

Pittää olla kyllä pikkusen pöljä huumorintaju, että ymmärtää näitä Vuorisen kirjojen sisältöä. Ei tämä kirja ihan hirvittävää naurunpyrskähtelyä saanut aikaiseksi, kuten pari aiemmin lukemaani Vuorisen opusta. Kuitenkin ihan hauskaa tämän parissa oli tänään. Pieni kirjoitusvirhepaholainen oli iskenyt toiseksi viimeisellä sivulla:" sanoi Niku ja vinkkasi huonettaan." Ois pitänyt olla kylläkin, että Sakke, eikä Niku. Niku oli tuon kohtauksen aikana ihan toisaalla. No, mutta luettua tuli ja kirja osallistuu mun aakkosrykelmään, jo kolmas opus luettu. Hyvä minä!