Anja Snellman: Aura. Kirjaston poistokirja, hinta 1 euroa, heinäkuun alku tänä vuonna, Otavan kirjapaino oy, Keuruu 2000, 144 sivua. Sain luettua 11:24 tänä aamupäivällä.

Kirjailija palaa kahdenkymmenen vuoden takaisiin tapahtumiin, muistaa pitkät keskustelut kirjallisuudesta ja taiteesta, yöpuhelut, kirjeet, pianonsoiton, runojen lukemisen. Auralle ja hänelle kirjallisuus oli ollut lumottu puutarha kaukana viihteen ja nopeiden nautintojen tehtailusta, kaukana juovuttavan julkisuuden ja rahanteon maailmasta.

Vähitellen kirjailija ymmärtää mitä lahjakas Aura Aula, ikuinen pöytälaatikkorunoilija oli halunnut testamentillaan(yhdeksällä suurella pahvilaatikollisella tekstejä täynnä), hänelle sanoa.

Aika seikkaperäistä tekstiä, ennenkuin pääsi juoneen kiinni. Alkuun ärsytti tekstissä aina silloin tällöin olleet runonpätkät, mutta lukihan tän. Menee bc-kirjaksi.

 Nora Schuurman: Vahinkorakkaus. Kirjaston poistomyyntikirja, tän kuun alussa, hinta 1 euro. Otavan kirjapaino oy, Keuruu 1998, 160 sivua. Sain luettua tänään 14:05.

Miia on tavannut tanskalaisen Jesperin vain kerran. Silti hän on varma, että he kuuluvat yhteen. Miian on vain löydettävä Jesper.

Kun Miia hyppää rekasta Roskildessa, hänellä ei ole kuin rinkka ja un elmansa ja sisällään uuden elämän alku, josta hän haluaa pitää kiinni.

Miia kulkee Roskilden katuja, opiskelee oudolta kuullostavaa kieltä, haistelee ja maistelee vieraita vaikutteita. Sitten Miia löytää Jesperin, joka kaappaa Miian kainaloonsa.

Hetken aikaa elämä on kuin pumpulia, mutta  oliko huima rakastuminen sittenkin pelkkä vahinko?

No joo, lukihan tän paremman puutteessa ja saadakseni tähän kuukauteen ennätysmäärä luettuja kirjoja.

  Riittä Kähkölä: Sitten kun omenapuu kukkii. Tämäkin on kirjaston poistomyyntikirja ja hinta 1 euroa, tän kuun alkupäivinä ostettu. Sain luettua tän vajaa tunti sitten 21:15. Painokaari oy, Helsinki 1985, siksipä ei löytynyt nettikuvaa ja piti ottaa luurilla kuva kirjasta. Taustakuvana mulla läppärissä on kesäkuun alussa kukkiva omenapuu Sivuja kirjassa ol 163. Laskin, että tämän päivän lukusaldona on sellaiset 450 sivua, kun aloitin tuota Aura-kirjaa eilen illalla.

Tarja herää sairaalassa, häneltä on leikattu vaarallinen syöpä. Hän tuskin ehti tiedostaa sairastumistaan, ennenkuin hän joutui silmätysten kuoleman kanssa. Hän tarvitsisi tietoa, mutta sairaalan byrokratia jauhaa rataansa ja potilaalle yksilönä ei löydy aikaa.

Tarja oivaltaa, että kuoleman edessä alkaa olennaisin paljastua elämästä. Sairaus on kääntänyt piileviä voimavaroja esiin.

Riitta Kähkölä on kirjoittanut koskettavan ja intensiivisen romaanin suoraan vakavan sairauden keskeltä, muuttumisen ja uudesti avautuvien näköalojen keskeltä.

Eipä pahemmin hurraamista tästäkään kirjasta. Koko kirjan tapahtumapaikkana oli vain sairaala.huh hah hei, tulihan leuttua. Saapi tämäkin kirja mennä bc-kirjaksi, niinkuin nämä kaikki kolme. Sit onkin koossa 91 bookcrossing-kirjaa rekattuna, 100 lähestyy