Olen kotiutunut. Tänään edesmennyt enoni olisi täyttänyt 58 vuotta, jos hän olisi saanut elää, mutta hän kuoli autokolarissa saamiinsa vammoihin 1976 vuonna, jolloin olin vain vuoden ikäinen. Eipä ole hänestä muistikuvia, mitä nyt valokuvista olen häntä nähnyt. Äidin kanssa kävimme tänään tekemässä hautuumaareissun. Äiti istutti vanhempiensa haudalle kaksi pelargoniaa ja maljakkoon laittoi keltaisia liljoja ja valkolehdokkia, joka tuoksuu kyllä valtavan ihanalle! Ne liljatkin tuoksuivat ihanalle! Tuli räpsittyä tälläkin reissulla kuvia. Tullessa poikkesimme edesmenneen mummoni mökillä ja voi mahdoton sentään, sen edusta on kuin viidakko, koivut vallanneet entisen kasvimaan ja muutenkin heinikko oli kasvanut. Äiti suunnitteli, että hänen pitää isukin kanssa tehä raivaussahan kanssa reissu mökille ja hiukan pistää viidakkoa matalaksi. Tänne kotiin tultuani kun kävin läpi kamerasta kuvat, niin mummonmökin kuvien kohdalla minua alkoi itkettää, sillä tuli niin ikävä mummoa. Hänen kuolemastaan tuli 23.6. jo kymmenen vuotta! Kauhian nopeaan on aika vierähtänyt.

Oli kyllä melkoinen juhannus!

Aattona menin vanhemmille, siellä oli nuorempi velipoitsu poikiensa kanssa. Iltasella puoli seiskan jälkeen lavalle. Vartin yli seiskasta kahteentoista myin lippuja ja niitä sain myytyä peräti 136 kappaletta. Meni viime juhannuksen lukema ylitte kuudella  Kyllä mä olin hiukan puhki, kun pääsin käveleen lippukopilta lavalle raviskaan. Illan mittaan söin kaksi makkaraa, yhden palan suklaapiirakkaa, kaksi vissyä ja ananaslimsaa(pullo tuli mukana kämpille yöllä). Yöllä sitten tulin kämpille, kun eräs mies tekstaili mulle aika useasti illan aikana. Kysyi jotain kahden maissa, että tuleeko hän luokseni. Puoli kolmelta lähdin jo kämpille, olin kotona hiukan ennen kolmea. Kolmen jälkeen mies tuli! Sanoi, että olen samanlainen, kuin camissakin. Sanoin, että juu, mä olen tällainen pullukka. Alkuun juttelu oli aika työlästä, minä jopa sanoin miehelle käsipäivää, kun istuimme pöydän ääressä. Tällä tavalla sain eka kosketuksen mieheen Keitin meille kahvit, mutta mitään mies ei suostunut ottamaan kahvin kanssa, maitoa vain kahvin sekaan. Yritin jutella kaikenlaista ja tarkoituksella olin avannut telkkarin, että olisi edes musiikkikanava soimassa, mies sitten käänteli kanavia ja kun joimme kahvia, niin eksyimme Liv-kanavalle, jossa oli ruotsinkielinen ohjelma, joku kysy seksistä tai joku sellainen. Mies heitti vähän vitsiä, että nythän löytyi mielenkiintoinen ohjelma. No, katsoimme sen siinä loppuun ja ruotsinlaivalla-ohjelman myöskin. Siinä vaiheessa mies istui jo sohvalla ja minä sohvatuolissa hänen kanssaan. Vähän aiemmin olin pähkäillyt, miten uskallan sanoa, että alan lähenteleen, että tulen hänen viereensä istumaan. Sohvatuoli kun on mun lempipaikkani. Ehkä viitisen minsaa muljasin sanomaani mielessä, kun mies istui sohvalla, hän oli ensin istunut sohvatuoliin, mutta sanoin, että saa siihen sohvallekin istua. Voi että mua jännitti hurjasti mennä miehen viereen sohvatuoliin istuun, sydän pamppaili tuhatta ja sataa! Sit heti pyysin mieheltä, että Anna käsi! Hän antoi ja otin häntä kädestä kiinni ja taas sain mieheen kosketuskontaktin Juttelimme siinä mukavia ja minulla posket helotti, ne nimittäin oli ihan kuumat ja punaiset, kun tulin kotiin ja nauroinkin miehelle, että älä välitä, ku mä vähä punoitan tässä  Monesti mies kysyi sohvalla istuessaan, minua lähellä ollessaan, että minkä värinen on paloauto? Sanoin, että vihreä, mies sanoi, että juu, jos sen maalaa, johon mä sanoin, että no on se punainen. Voi että oli jännää!!!! Mies oli ensimmäistä kertaa luonani ja mihinkä aikaan!!!!!!! Jotenkin juttelu muuttui paljon luontevammaksi siinä vaiheessa, kun istuin miehen vieressä ja hänen kätensä oli kädessäni.

Eka rehvit kesti kuusi tuntia ja jälkeen jäi kaihokaipuu Ajatus siitä, että mitähän mies minusta oikein ajattelee? Kuulenko hänestä vielä? Juttelemmeko vielä mesessä? Tapaammeko me vielä tänä kesänä? Olisiko tässä ainesta oikeaan seurusteluun? Minä ainakin ihastuin mieheen, vaikka ensinäkemältä ajattelin ovella hänet nähdessään, että mikähän hippiäinen hänkään on. Ei vaan, hänellä oli mustat suorat housut ja vihreä pusero, ihan komea tummahiuksinen mies, aika pitkäkin sellainen. Vasta hänen lähtiessään sain häneltä halauksen, kun menin hänen eteensä ovensuussa ja pyysin, että anna hali halattiin toistamiseenkin  En saanut otetuksi miehestä kuvaa, kyllä harmittaa Melkein heti lähdin ajamaan vanhempien tykö, kun en saanutkaan nukutuksi, vaikka olin väsynyt.  Vanhemmille tuli kylään toinen velipoika perheensä kanssa ja pitihän sitä olla ihailemassa suvun uutta tulokasta, hän saapi viikon päästä nimen. Voi kyllä hän on sitten ihana, tuli kyllä seurattua hänen ilmeitään ja nukkumista useamman hetken aikaa ja univahtinakin istuin sohvalla hänen vieressään. Mä olen kyllä ihan lovena häneen

Tuli sitten juhannuksena valvottua aattoaamusta noin 07:15-> juhannuspäivän iltaan 21:39 saakka! Laskin nukkumaan mennessäni, että yhteensä 38 tuntia! En jaksa kyllä laskea toistamiseen, olkoon mikä summa hyvänsä.

Olen omassa kotona ja se on hyvä se!!!! Mielessä surraa kyllä miljoonan miljoonaa asiaa