Gummerus Jyväskylä 2008, 279 sivua.

Maanantaina 2.5.2011 kävin kirjastossa ja vihdoin lainasin tämän kirjan luettavaksi. Sain luettua eilen illalla 21:21.

"Teppo M. on 37 vuotias mies, joka on maannut elämänsä aikana kolmen naisen kanssa. Ex-vaimo säännösteli aviollisia iloja yllätyksettöminä annoksina ja akti alkoi muistuttaa renkaidenvaihtoa. Eronnut Teppo M. kyllästyy seksittömään elämään. Hän lyö ystävänsä kanssa vetoa, että saa kaadettua sänkyyn sata naista vuodessa.

Sata naista on päiväkirja parisuhteesta, seksistä ja seksittömyydestä sekä pariutumisriittien monimutkaisista kuvioista. Se on älykäs, hauska, provosoiva, itseironinen ja yltiöpäisen filosofiseksi heittäytyvä kirja, joka tarjoaa oivalluksia niin nais- kuin mieslukijoille.

Sata naista on suomalaisen miehen Sex and the City, joka hävyttömän ulkokuorensa alla kuitenkin kuvaa miehen ja naisen liikutavan mutkikkaina olentoina. Kummalla on lopulta enemmän tunteita pelissä?

Kirja perustuu nimimerkki Teppo M:n blogiin.

Teppo M. on eronnut, varhaiskeski-ikäkriisin kieltämisvaihetta elävä elämäntapasekasyöjä. Poikkitieteellisen koulutuksen suorittanut M. työskentelee innovaatioista vastaavana johtajana helsinkiläisessä yrityksessä ja harrastaa vapaa-aikanaan hiiliyhdisteitä sekä hermeneuttista naistutkimusta."

Tässä on opus, jonka pitäisi kaikkien, miehistä kiinnostuneiden, itseään arvostavien, naisten ehdottomasti lukea. Todella viihdyttävää luettavaa ja avartava kokemus miesten analysoivaan mielenlaatuun. Sai naurahdella useaan otteeseen. Kirja alkaa muisteluna Tepon lapsuudesta, jonka jälkeen alkaa päiväkirjamainen raportointi 23.9.2007 lähtien aina 19.3.2008 saakka kestäen. Käykää ihmeessä kirjastossa lainaamassa Tämä oli minun 19.lukemani kirja tänä vuonna.