Kariston kirjapaino Oy Hämeenlinna, huhtikuu 2011, 260 sivua.

Laitoin tämän kirjan kirjastosta varaukseen jo keväällä ja netistä varmistin, että ilmestyy 15.4. ja odotin kovasti, että milloin tulee kirjastoon. Perjantaina 6.5.2011 sain hakee tämän opuksen vihdoin lainaan. Olin muuten eka lainaaja  Kirjan nimi on sillä enteellinen, että kun sain tämän eilen illalla luettua 21:25, niin sitten minä yllätyin tänä aamuna. Ajattelin nukkua kerrankin pitkään. No, veljenpoika soitti vartin yli 9, että haluaa tulla kylään. Pyysin tulemaan puoli kympiltä. Menin sit olkkariin ja avasin kalenterista tämän viikon aukeaman ja aamuysiltä mun ois pitänyt olla lääkärissä!!!!! Miksi ihmeessä en jo eilen illalla kääntänyt kalenterisivua????????? Siis eka kertaa näin unohdin tärkeän menon. Piti sit heti soittaa mielenterveystoimistoon ja pyytää anteeksi unohdusta. Kerroin, että olin just vasta herännyt ja unohtanut vallan koko ajan Sanoin, että huomenna tulen sinne ryhmään taas, ni se nainen vastaanotosta sanoi, että katsovat huomiseksi sitten uuden ajan mulle. Voi hitto sentään mua harmittaa tuo unohdus!!!! Mulla oli vaan mielessä se tiistainen ryhmä, eikä hajuakaan mistään lääkärinajasta.

"Anneli Kivelä on sijoittanut Katajamäki-sarjan itselleen tuttuihin hämäläismaisemiin. Hän on kotoisin Tampereelta ja tehnyt ennen eläkkeelleen jäämistään pitkän uran kustannustoimittajana. Kivelä asuu nykyisin Hattulassa Vanajaveden rannalla. Hän kirjoittaa Katajamäki-sarjan lisäksi nuorille lukijoille suunnattua Koirakaverit-sarjaa.

Syystuulet puhaltavat Katajamäellä.

Kesän mentyä katajamäkeläisiä hämmästyttää Onervan aviottoman tyttären Kaislan yllättävä ilmaantuminen kotikonnuille. Nuorella naisella on kovin suuret suunnitelmat äitinsä pitämän Myllytuvan kahvilan kehittämiseksi ja järjestellessään perä perään uusia tilaisuuksia hän alkaa näyttää toisinaan huolestuttavan kalpealta. tyttö touhuaa kuin viimeistä päivää- mutta miksi ihmeessä?

Kaislan aikeiden selviämistä odotellessa lukija pääsee tuttuun tapaan mukaan kylätoimikunnan kokouksiin, joissa tunnelma on katossa ja desibelit nousevat- sananvaihtoa ei voi seurata naurusta hytkymättä! Nyt puitavana on mm. jätevedenpuhdistamon ja matonpesupaikan kohtalo- sekä yllättävän kiihkeitä tunteita herättävä maahanmuuttajaperheen asettuminen paikkakunnalle.

Syksyn pimetessä ja joulua odotellessa vietetään myös koko kylän suosikkipoikamiehen, opettaja Henri Laakson 50- vuotisjuhlia, joista tulee odottamattomalla tavalla unohtumattomat. Mutta kuten Kaislakin joutuu myöntämään, ennalta arvaamattomissa tilanteissa sukulaisten ja ystävien tuki osoittautuu kultaakin kalliimmaksi.

Menestyssarja Katajamäki jatkuu- nyt ilmestyvä kuudes osa onnistuu jälleen nostattamaan esiin uusia, ajankohtaisia teemoja."

Tämä kirja oli kyllä ihan odottamisen arvoinen, niin kerrassaan taas ihanaa luettavaa, että ei mitään määrää. Kuitenkin huomasin pieniä ajatusvirheitä tekstissä. Nimittäin yhdessä kohdassa Kaisla oli mietteissään ja mietti äitiään ja Onervaa, kun ois pitänyt vissiin olla, että Päivikkiä, sillä Onervahan justaan on Kaislan äiti ja Päivikki Kaislan täti. Sit oli toisessakin kohdassa vain painovirhe. Mutta siis, jos tykkää lukea supisuomalaista kirjaa, niin tämä kirjasarja on kyllä ihan ehdoton! Mulle tuli kyyneleet silmiin, kun kirja loppui!!! Niin ihanaa tämän kirjan parissa oli viettää aikaa!!!! Kiitos Anneli tästäkin kirjasta!!!!!!! Seuraavaa osaa odotellessa

Tämä oli kahdeskymmenes tänä vuonna lukemani kirja.