Kyllä on niin vahvasti työkokeilun lopetus mielessä, että ei ikään. tänään oli tosi rankka päivä töissä. Otti kyllä het kympillä selkään ja jalkoihin!

Tein alkuun perunapohjaisen savulohipiirakan isoon gn-vuokaan. Huomas kyllä, kuinka pöytätaso siellä on korkeella, kun lyhyen oli vaikea vaivata taikinaa kipossa  käsin, ku kippo sattui oleen iso ja korkealaitainen. No, en valittanut asiasta. Paikallaan seisominen otti kyllä niin hitosti selän päälle. Sit olin tiskissä, kun toinen harjoittelija oli syömässä. Hän kun tuli syömästä, niin minä pääsin syömään. Ihanaa oli päästä istumaan hetkeksi, vaan ei sekään tehnyt hyvää Mua inhottaa, ku mun kädet tärisee aina, ku laitan ruokaa suuhun yleisellä paikalla. En tiiä, mistä se johtuu. Vaikka yritän olla kuinka rentona, ni aina haarukka tutisee het miljoonaa. Tosi ärsyttävää! No, sit jynssäsin pari isoo kastikekattilaa, olivatkin oikein kunnolla pohjaan palaneita. Sit kalaa pilkkomaan huomista varten. Siinä oikein huomasi, kuinka kipeetä paikallaan olo teki. Yritin nostella jalkoja vuorotellen, kun en voinut taukoakaan pitää, en kehdannut. Kyllä mä pari kertaa päivän mittaan istuin jakkaralla ja lepuutin selkääni. Se on niin hävettävää!

Lopulta, kun olin tiskaamassa vuokia, niin emäntä sanoi, että eiköhän se ois jo aika pitää teepaussi. Voi että mä huokasin helpotuksesta! Kävin ottamassa teetä ja tulin keittiön puolelle juomaan sitä ja istumaan hetken jakkaralla. Harjoittelijakin tuli sinne ja alettiin jutteleen selkäleikkauksista, että hällä on selkä leikattu ja hyvin parani siitä, mutta kipeytyy aika herkästi. Viittä vaille kaksi lähdin vaihtaan vaatteita. Olinhan mennyt töihin jo 9:40, eli 20 minsaa etuajassa! Vaikkei viittäkään tuntia ollut töissä, niin kyllä tuntuu, että ois selkäänsä saanut! Jouduin jo ottamaan finrex-lääkettä kipuun. Pitäs hakee apteekista jotain kunnon särkylääkettä.

Meinasin tänään ottaa töistä jo työvaatteet mukaani, etten enää huomenna ois mennyt, mutta kun emäntä ja harjoittelija molemmat sanoivat, että Huomiseen, niin jätinpä vaatteet sinne. Jos vielä huomisen katsoo. Huomennna meenkin vasta kahteentoista ja pääsen neljältä. Saa nähä, mitä silloin pitää tehä. Nyt meen sänkyyn hetkeksi.