Nyt se on sitten luettu, 241 sivua Prinsessan tarinaa. 15.12.2010 sen sain omakseni bookplussasta ja hetki sitten sain luettua. Pihistelin kirjaa pitkän aikaa, ennenkuin aloin kunnolla sitä lukea. Alkuun luin vain muutaman sivun kerrallaan, kun en halunnut opusta hetkessä ahmia. Kuitenkin tarina vei mukanaan ja olihan se lopulta kunnolla sivutolkulla luettava.

Niin monen monituista viikkoa, kun olin katsellut opusta huutonetistä, eri nettikirjakaupoista, kävinpä kylän kirjakaupassakin katastamassa kirjan hinnan ja lopulta tilasin kirjan 10 euroa halvemmalla bookplussan sivuilta, kuin olisin sen ostanut kirjakaupasta. Olihan kirja kirjastossakin minulla varauksessa, mutta olin vasta neljäntenä jonossa ja kun niin palavasti halusin kirjan omakseni, niin tilattavahan se oli ja hyvä niin. Siis minä kiersin kirjaa, kuin kissa kuumaa puurolautasta

Kirjan tarina oli kirjoitettu hyvin lämminhenkisesti ja osaltaan kirja on myös historiikki mielenterveyspalveluista, tai paremminkin hoitomuodoista. Tykkäsin kirjan historiallisista osuuksista, sillä mukana oli myös Suomen merkittäviä tapahtumia kivasti kerrottuna sekä tietysti kuninkaallisista jutunpätkiä.

Prinsessasta saa kirjan myötä aika vauhdikkaan kuvan, hänellä tuntuu riittävän virtaa ihan viime metreille saakka ja ehkä hiukan äidillisenkin kuvan, sillä Prinsessa käy hieromassa niin Kellokosken kylän asukkaita, kuin myös sairaalan potilaita ja henkilökuntaakin. Eläydyin kyllä kirjan tapahtumiin ihan täysin, ihan kuin olisin vierestä seurannut Prinsessan touhukkuutta. Ehkä tähän vaikuttaa se, että olen joutunut itsekin olemaan sairaalahoidossa.

Tänään olisi mahdollisuus nähdä kyseinen elokuva kylällä, mutta taidanpa hankkia leffan itselleni, enkä mene elokuvateatteriin katsomaan.

Kuten aina kirjan loputtua, minulle tulee eittämättä tyhjä olo, niin myös tämän kirjan luettua. Piti ihan tirauttaa pieni itku Mitä kirjaa minä nyt seuraavaksi lähden haalimaan??? Luettavien listastani olen nyt pienellä aikaa lukenut kolme opusta:Prinsessa, Carrien nuoruusvuodet ja Kolme miestä netissä. Vielä tietysti on Lankakaupan talvi, Havukka-ahon ajattelija, Kevytkenkäinen kummitus ja joitakin muita, mutta mikään niistä ei tunnu juuri nyt kiehtovalta.