Tulin jokin aika sitten kotiin. Tuli käytyä veljen uudessa kodissa veljenpoijan kolmivuotissynttäreillä. Veljen eksä läksi mukaani hakemaan autoaan. Oli eilen veljen auto mennyt jotenkin ajolukkoon, kun oli mennyt katsastukseen, joten veli oli joutunut lainaamaan eksänsä autoa, että oli päässyt kämpilleen poikiensa kanssa eilen. Kyllä mua on surettanut pikkuveljeni ja tämän eksän ero, oisivat vaan olleet yhdessä, kun on kaksi pientä lastakin, mutta minkäs mahdat Nyt tämä eksä ei edes tullut sisälle poikansa juhliin(ovat kyllä juhlineet niitä pitkin viikkoa eksän omien tuttujen ja sukulaisten kanssa). Ei voi kun huokaista surullisena.

Veljen luona oli meidän porukat ja veljen eksän yksi veljistä. Mä en oikein diggaa, ku tän naisen veljet on aina siellä kylässä, ku meidän porukka käy siellä No, miehet kävi sitten hakeen velipoijan auton huoltikselta ja oli lähtenyt käyntiin, hyvä juttu. Siinä sitten kahviteltiin ja syötiin äitiliinin tekemää mustikka-mustaherkukka-omppuhillokakkua ja hyvää oli, vaikkakin hiukan kuivaa mun suuhuni. Minä vein veljelle aamulla tekemiäni ruis-vehnäsämpylöitä pussillisen ja neljä pannulappua. Eipä veljellä ollutkaan yhtään pannulappuja. Kun oli päivällä ruokaa tehnyt, niin oli lasagnen uunista ottanut pyyhkeen avulla. Joten toivon mukaan tuparilahja tuli tarpeeseen.

Voi että minnuu sitten hymyilytti, kun olin lähdössä veljeltä ja huiskutin pikkupojille, niin nuorin heistä vilkutti just niinkuin prinsessat huiskuttaa jostain parvekkeelta. Oli kyllä ylisöpön näköinen huiskutus reilu vuoden vanhalta pikkunassikalta

Sainpa tuolla veljen luona sanottua äitiliinillekin, että menen heille vasta joulupäivänä, kun veljetkin menee sinne vasta silloin. Vähän jänskätti sanoa sitä äidille, arvelin, että haluaa minut kotiin jo aatoksi. No, sanoin hälle, että käyn jouluviikon alussa viemässä kynttilöitä, hän on silloin iltavuorossa, niin voin ottaa hänet mukaan kynttilöiden vientireissulle. Isukkipuolen isän syntymästäkin tulee ennen joulua kuluneeksi 100 vuotta! Aika huikeeta! Käyn täälläkin viemässä haudoille kynttilät jo alkuviikosta, saapi sitten aattona olla vaan omassa kotona, eikä kiirehtiä minnekään. Kerrankin niin!

Sain muuten äitiliiniltä nimpparilahjaksi taas ihanan pehmeät lyhytvartiset sukat 99% polyesteriä ja 1 % elastaania. Siis sellaset ylipehmeet, joita hannoo pitää vain unisukkina. Viime jouluna sain sellaset pidempivartiset ja valkoiset sukat. Sit laivalta hän oli tuonut sitä ihanaa kirsikkasuklaata Anthon Berg cherry in rum. Eli niissä maistuu rommikin.

Siis tällainen paketti. Nää on Niin hyviä!!! En ole nähnyt näitä missään kaupoissa. Laivalla vaan. Nyt en hanno avata pakettia, vaikka mieli tekisi. Yritän säästää nämä jouluun. Herkkuja kun ovat!

Pitäisi mennä tekemään huomiseksi yksi kakku. Nimittäin serkkulikka vihjasi torstaina soittaessaan, että tulevat käymään äitiliininsä, eli minun kummitädin kanssa huomenna, kun menevät tuonne naapuripitäjään shoppailemaan. Mustikkasuun blogista mustikkasuu.vuodatus.net/blog/2745448 löysin aamulla hyvän ja helpon kakun ohjeen: Pappilan piparkakku. Ehkä teen sen, tai sitten sen taatelikakun. Tierä nyt, kuinka innostun.

Jes, nyt opin lisään linkin tekstiini. Vielä kun saisi sen piilotettua sanan alle, että yhtä sanaa klikkaamalla avautuis se linkki sinne sivulle.