Olen ollut lankojen kimpussa koko iltapäivän. Sain vihdoin ja viimein pääteltyä vuosi sitten aloittamani lapaset. Ne menevät ensi viikolla veljenpoijalle synttärilahjaksi. Tässä niistä kuva

Joku vois sanoa, että olen tehnyt turhan isot peukalot, mutta tein tarkoituksella isot, että näiden alle mahtuvat pienemmät lapaset ja pienelle peukulle on riittävästi tilaa, ettei kylmety.

Tässä myöskin kuva toiselta puolelta

Se on muuten kynttilä, joka loimuttaa punaisessa kipossa lapasten yläpuolella. Kuvat on otettu iltapäivällä ja vain kynttilöiden loisteessa, siksi niin hämärät kuvat.

Lapasten jälkeen jatkoin velipoijalle sukkien kutomista. Tässä kuva varsista

Varret ovat samassa kohtaa, eli 40 kerrosta kudottuna. Kudon näitä 7 veljeksen langasta, joka on raitalankaa ja kahdesta eri kerästä. Raidat ei mene tasan, mutta sille ei voi mitään. 2 oikein 2 nurin jälkeen kudoin vielä molempiin 10 kerrosta oikeeta ja seuraavaksi alan kutoa sitten kantalappua. Hiukan hirvittää, että muistanko kaikki vaadittavat vaiheet sen tekoon, kun tosiaan noissa lapasissa meni se vuosi, ni en ole aikoihin kutonut sukkia.

Tulipa tänään hoideltua hiukan suhteita. Lapasista kun olin päätellyt toisen, niin rimpautin pitkästä aikaa serkkupoijalle, jonka viimeksi olen nähnyt uutena vuotena. Facebookissa tullut nähtyä sen päivityksiä ja pieni epäilys ollut, että onko asiat ihan reilassa. No, ihan kivalta tuntui jutella serkkupoijan kanssa pitkästä aikaa ja uskalsin ihan suoraan kysyä, että ovatko he vielä hänen tyttöystävänsä kanssa yhdessä ja selvishän se, juttu on ohi ja siitä siis johtuivat ne synkät fiilikset facebookin päivityksissä. En siis ollut arvannut vikaan, vaikka serkkupoika ei niissä päivityksissä ole suoraan laittanut, että juttu on finito. No, menevänä miehenä hällä on jo joku uus kiikarissa.

Taas hiukan tein hommia ja toista sukan vartta kun olin kutonut ne 10 kerrosta, niin soitin kummitädilleni pitkästä aikaa onnittelusoiton, sillä hällä on tänään nimpparit. No, kuinkas ollakkaan tädillä tuli juttua reilu puoli tuntia ja minä jo siinä välillä tuskailin ja yritin lopetella puhelun useaan otteeseen, mutta ei, juttua vaan piisasi. Huh huh sentään mun luurilaskuani taas No, harvoin mä soittelen.

Nyt siis olen päässyt langoista eroon, enkä varmaan tänään enää kudo enempää. Tuokin kutominen tahtoi puuduttaa sormia, ei kivaa

Viideltä menen laittamaan saunan lämpiämään, että pääsen pikkuvarpaita kuumittaan saunaan hih hih. Huomenna on taas iltapäivällä kirjoittajaseuran kokoontuminen kirjastolla. Onneksi on tarina valmiina ollut jo hyvän aikaa, pitää se vaan huomenna tulostaa koneelta.

Eipä tässä kummosempia, kuin rentoa lauantai-iltaa vaan