Heräsin niin makeasta unesta ennen puolta kahdeksaa, tarkoituksena oli, että näen ihanan Tonttu Toljanterin kalenterin, meinasin kyllä jättää sen välistä, kun ois kerrankin nukuttanut niin makoisasti, mutta heräsinpä kuitenkin.

Eilen tuli pikaseltaan käytyä shoppailemassa naapurikunnassa. Reissun jälkeen katastin piruuttani, että oliko tullut tilille jo matkakorvaukset Jyväskylän reissusta ja olihan se. Odotin laskelmieni mukaan kolmeakymppiä ja sehän jäi kymmentä senttiä vajaaksi siitä summasta. Kyllä tuntui mitättömältä summalta verrattuna työkkärin järkkäämän reissun matkakorvauksiin, silloin sain reilut sata euroa samasta reissusta. No, saahan tuolla vajaalla kolmellakympillä kerran tankattua autoon löpöä.

Saa nähdä, tuleeko tänään shoppailureissua, serkku vähän oli vihjannut facebookissa, että kaipais kaveria shoppailukierrokselle eilen käymässäni kauppakeskuksessa. Olisi ihan kiva lähteä katsomaan vaan valikoimaa.

Eilen sain vihdoin luettua viime jouluna saamani Leena Lehtolaisen Henkivartija-kirjan. Siinä oli ihan hyvä loppu, onneksi Ei se nyt niin hirveän raaka deggari ollutkaan, vaikka aluksi luulin, aika lässy kirja, eli ihan minun luettava, ei ollut liian jännä. Punaisena lankana siinä oli ilves ja se oli kyllä aika veikeä pointti. Se, miksi en oikein tykännyt kirjasta oli se, että se oli sijoitettu mielikuvani mukaan jonnekin tuonne Ruotsin kieliselle rannikolle, vilahteli sen tyylisiä paikan nimiä ja sit siinä oli mukana venäläisiä, yök. Jotenkin ei vain napannut noin yksityiskohdat siinä opuksessa

Tässä kuva kyseisestä kirjasta. Sivuja opuksessa oli 355, eli oli kyllä tuhdisti luettavaa.

Seuraavaksi taidan jatkaa Seppo Jokisen Koskinen ja siimamies-kirjaa. Sain senkin myös viime jouluna lahjaksi ja olen sitä jo lukenut sivulle 49. Hyvää kirjassa on se, että siinä on jaksot aika lyhyitä, ei ole kymmenie sivujen mittaisia. Nyt en ihan tarkalleen muista kirjan juonta, sillä on aikaa, kun lukemisen aloitin, mutta jotenkin muistelisin, että siinä on kadonnut nuori koulutyttö ja hän löytyy kuolleena ja Koskinen alkaa tutkia "keissiä".

Syy, miksi jatkan nyt tämän kirjan lukemista, on se, että olen tehnyt kirjastosta kirjavarauksia ja ensi viikolla vapautuu varaamani Tuija Lehtisen opus Kolme miestä netissä, niin en viitsi aloittaa mitään mielenkiintoista opusta ennen sitä.

Minua jotenkin kiinnostaa tämä opus sen nimen perusteella:miehiä netissä... Olen lukenut monen monituista Tuija Lehtisen opusta, mutta voin sanoa, että ei hän vedä kyllä vertoja lempikirjailijani Anni Polvan tuotoksille, vaikka Tuijan opuksissa vähän on samanlaista sählinkiä miesten ja naisten kesken, kuin Polvan tuotoksissakin.

Listaanpa tähän havittelemiani opuksia:

Kellokosken prinsessaa olen katsellut netissä monet kerrat bookplussan puolella, että tilaanko ja huutonetissä, että tarjoanko huutoni siitä, mutta olen kuitenkin malttanut mieleni. Eilen etsin sitä shoppailureissulla, mutta ei sitä löytynyt, olisin halunnut tietää hinnan. Bookpussassa muistaakseni tän hinta oli 15,95 euroa ja postituskulut päälle. Aihe kiehtoo minua suuresti. Tavallaan haluisin tän kirjan omakseni, mutta olen nyt kirjaston jonossa kolmantena. Tämä olisi kyllä ihana saada joululahjaksi

Sinkkuelämää kiinnostaa aina. Tämäkin kirja olisi ihana saada itselle. Eilen löysin tämän kaupan hyllyltä ja muistaakseni hinta oli 21 euroa, eilen se tuntui kalliilta, mutta olihan se aika paksu opus. Kirjaston sivuilla olen laittanut varaukseen ja tämä vapautuu 23.12.

Kinsella tuotokset ovat olleet tähän saakka hyviä ja olen saanut monet naurut nauraa, joten varmaan tämäkin kirja on hauskaa luettavaa. Kirjaston sivuilta olen katsonut, että vapautuu 23.12. en ole tehnyt tästä varausta.

Jacobisn edelliset kirjat on luettu ja minulla on se eka opus, pieni lankakauppa. Lankakaupan tyttö oli kivaa luettavaa. Eilen löytyi tämä kaupan hyllystä ja hinta oli reilut 22 euroa, tuntui näillä varoilla aika kalliilta. Vapautuu kirjastossa 15.12., mutta en ole tehnyt tästä varausta.

Havukka-ahon ajattelija kiehtoo elokuvana, sillä siinä on tämä ihana Kai Lehtinen. Haluaisin kuitenkin lukea ensin kirjana ja sit vasta nähdä leffana. Kirjastosta löytyy vuoden 1974 opus. En halua tätä pokkarina lukea, joten en halua tätä omakseni, leffan kyllä voisin haluta omakseni.

Vauva-aiheet kiinnostaa ja omasta kokoelmasta löytyy kirjakerhon kirjana Rakkauden pudotuspeli ja se oli ihan hyvää luettavaa. Kirjastossa se ois hyllyssä, mutta en ole hakenut sitä vielä.

No Teppo M. ja sata naista kiinnostaa sinä mielessä, että millä lailla tässä opuksessa on naisista kirjoitettu. Kirjastosta aion tämän lainata vielä joku kerta.

Minishoppaaja kiinnostaa, kunhan se ilmestyy Suomen kielisenä ensi vuonna. Minulla on Kinsellan opuksista kirjakerhon kirjana himoshoppaajan vauva-opus ja tykkäsin siitä kovasti.

Tässäpä sitä piisaa kahlattavaa