Mun osaltani Juhannus on jo ohitse.

Olin porukoilla yhden yön ja läheisellä tanssilavalla lippuja myymässä. Sai olla kyllä viimeinen kerta, kun niitä olen myymässä! Pisti niin vituttaan, kun tanssit kesti kahteen ja yleensä se vimppa tunti on ilmainen, eli lippujen myynti lopetetaan vasta tuntia aiemmin. No, puoli kahdentoista aikaan lavalle oli pyrkimässä isäpuolen velipuolen tytär tyttärensä ja miehien kanssa. Kysyi minulta, että vieläkö pitää ostaa liput. Sanoin, että kyllähän se pitäs, ni just silloin isäpuoli, joka oli järkkärinä lavalla, sattui olemaan sisällä lippukopissa, sanoi, tälle sukulaisnaiselle, että eihän sitä nyt enää tartte lippuja ostaa. Vittu, että mua pisti vituttaan!!!! Oisin saanu niiltäkin neljä lipunhintaa! PERKELE!!!!!!! Myy siinä sit tollasten pihiläisten jälkeen lippuja täydellä hinnalla kellekään lavalle pyrkijöille! Sitkeesti olin lippukopilla puoli yhteen, niinkuin oli äiteen kanssa päätetty ja sit alettiin laskeen rahoja.

Pääsin pois ja vapaalle. No, olin istumassa tanssilavalla ja katselemassa yhtyeen soittamista, kun viereeni tuli sellainen nelikymppinen isohko mies, entinen tuttu vuosien takaa. Kysyi, että mitä siellä yksinäni istuskelen. Sanoin, että kuuntelen hyvää musiikkia. Mies oli aika pöhnässä. Hänen kesäpaikkansa on mun porukoiden talon lähellä ja hän on yrittänyt mua monena aikaisempanakin kesänä. Hän jäi sitten istuskelemaan viereeni ja aina välillä yritti kehitellä juttua. Mä nyt en vain ollut juttutuulella.Lähdin miehen vierestä pihalle, kun hän katseli toiseen suuntaan.

Menin toiselle lavan ovelle norkoilemaan, niin eiköhän mun juttusille tullut viime kesäinen tuttu, puolikalju säkkäräpää. Sanoi, että haluis suudella mua, että mulla on niin kauniit kasvot. Monesti sain sanoa, että enpä nyt halua suudella. Sit hipas mua oikeeseen tissiin, kuin vahingossa ja siirryin kauemmaksi. Melkein vieressä seisoskeli isäpuoleni erään toisen järkkärin kanssa. Tää toinen järkkäri on kyläläinen vanhapoika, alta viidenkymmenen. Äiteehän on yrittänyt kaupitella tätä vanhaapoikaa mulle, mutta mua ei kiinnosta, vaikka hällä onkin komee auto ja varmaan rahaa.

Tanssit kestivät kahteen ja saldona oli kaksi tanssikutsua tältä säkkäräpäältä, mutta en suostunut tanssimaan. Mulle riitti katsella vain toisten tanssimista ja kuunnella musiikkia. Sainpa ainakin syödä makkaraa tarpeekseni, kun niitä saa työiltoina syödä ilmatteeksi. Sain sitten vapaalipun loppukesän tansseihin, saa nyt nähdä, tuleeko mentyä.

Lavalta kotiin pääsimme jälkeen kahden. Jäimme istumaan terassille vielä ja ihailimme usvaista kesäyötä. Isäpuolelta sain yhen lonkeron, menihän se, kun ei kaljaa ollut. Sitten lähdimme nukkumaan. Minä en kyllä tahtonut saada unta, kun molempaa kinttua repi ilkeesti. Oikea jalka on nykyään, kuin ilmapuntari, sitä juilii aina ennen vesisateita. Oikeasta jalasta veti suonta ja pitikin nousta sängystä seisomaan, että suonen veto oisi lakannut. Varmaan pari tuntia kallista uniaikaa tuhraantui kipujen takia

Aamulla heräsin jo ennen kahdeksaa hoh hoilemaan, että kun ei uneta enää. Siitä se aamu alkoi. Kahvilla päivitettiin äiteen kanssa eilisiltaa ja hän oikein virnuillen sanoi, että huomasitko, että se ja se järkkäri kävi tekemässä juttua lippukopilla vähän väliä. Tarkoitti niitä kahta kyläläistä vanhaapoikaa. Ovat molemmat alta viidenkympin ja heillä molemmilla on komeet autot. Nauroinkin äidille, että joo, nuorempana heistä toinen oli varattu bestikselleni ja toinen minulle. En vaan enää muistanut, kuinka päin se oli sovittu bestiksen kanssa.

Eilen tuli sitten veljien porukat käymään vanhemmilla, joten sakkia piisasi. Kotiin tulin iltakahdeksalta. Tulomatkalla mua itketti, kun alkuillasta huomasin taas, että mun jalkoja turvottaa, kun en ehtinyt kunnolla pitää päivän aikana lepohetkeä. Itketti se, että mikä tauti mulla oikein on, että joudunko sairaalaan ja kelle uskollan kertoa jalkojen turvotuksesta??? Tänä aamuna luin sitten käyttämieni lääkkeiden tuoteselostuksista haittavaikutukset ja yhden lääkkeen lappusessa luki turvotus. Eli siellä se vastaus on. Mutta en mä talvella ole huomannut tätä turvotusta.

Yhden yhtäkään tekstaria miehiltä ei tullut, mutta enpä laittanut itsekään.

Taidan vielä tämän päivän ottaa rennosti, eli en lähde hikilenkille.