Olin puoli tuntia aiemmin justaan kotiutunut kirjoittajaseuran kokoontumisesta kirjastolta ja iltapalan jälkeen tullut hetkeksi koneelle kuluttamaan aikaani ajatellen, että tunnin päästä alan seurata lempisarjaani.

Sain puhelun kummitädin luurista ja soittajana oli serkkulikkani. Hän väläytti, että tulisivat käymään iltakahvilla luonani. En oikein innostunut ajatuksesta, kun en yleensäkään niin tykkää vieraista. No, hän kuitenkin oli sitä mieltä, että tulevat käymään, ettei minun tarvitseisi viettää synttäri-iltaani yksin. No, annoin heille luvan tulla käymään. Minulla oli tunti armon aikaa raivata kämppäni ihmismäiseen kuntoon. Minulla kun on pahana tapana levittää kaiken maailman lappuni tuonne olkkarin pöydälle juuri siihen järjestykseen, että kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Ei muuta kuin hommiin vaan ja siinä samalla laittamaan kahvitus-vehkeetkin tolalle. Katoin pöydän neljälle, kun luulin, että serkkupoikakin tulee heidän mukanaan. No, kummitäti, serkkulikka ja hänen miesystävänsä tuli sitten ennen kahdeksaa, juuri kun Kunnian Hinta olisi ollut alkamassa.

Joimme kahvit, jopa minä otin puoli mukillista kahvia, mutta mieleni ei tehnyt mitään herkkuja. Tarjosin vieraille itsetehtyä maustekakkua, joka sai kehuja, kanelikeksejä ja kuningatarjäätelöä. Sain heidät kaikki kokeilemaan yhdistää jäätelön ja kakun ja kaikki pitivät yhdistelmästä. Serkkulikka teki lautaselleen oikein ison annoksen ja sanoi, että jäätelö loppui kesken. Lisäsi jäätelöä ja tokaisin, että haenko ämpärin, että mahtuis paremmin, sillä hänen lautasensa oli kukkuroillaan täynnä jäätelö-kakkumössöä. Kyllä saimme hyvät naurut

Kahvin jälkeen huilasimme hiukan lörpötellen kaikenlaista ja serkkulikka tuli hetkeksi koneelleni. Me kummitädin kanssa juoruttiin tuttavistamme ja serkun miesystävä vain seurasi telkkaa ja kait sivukorvalla kuunteli, mitä juttelimme. No, kummitäti innostui taas kertomaan eilisiltaisesta humputtelureissustaan. Samat jutut oli kertonut minulle luurissa päivällä taisi olla täti hiukan maistissa. Kilttinä tyttönä kuuntelin ja kommentoin juttuihin aina tarpeellisin väliajoin.

No, sitten serkkulikka vetäsi kassistaan nipun levykoteloita, pleikkaripelejä. Sanoin, ettei minulla mitään pleikkaa ole. No, heillä oli se mukana ja niin he miehensä kanssa alkoivat räpeltää töllööni sitä pleikkaa. Saivat toimimaan ja pääsimme pelaamaan megavisaa. Alussa olin viimeisenä, mutta kiritin loppua kohden, että vikassa kysymysparissa olin tämän miehen kanssa tasoissa ja meille tuli vika kysymys, jossa valitsin väärin. Lopulta jäin kait kolmennaksi No, jäi ainakin kipinä, että pitää päästä toistamiseenkin pelaamaan kyseistä peliä

Pelin jälkeen vieraat läksivät takaisin kotiin. Oli kyllä mukava parituntinen